De flesta rekryteringar baseras på lögner

av | okt 2, 2017 | Rekrytering

Vi på Stardust Search förundrar oss över hur våra samtida rekryteringsprocesser oftast ser ut. På ena sidan sitter den rekryterande organisationen och skryter om hur bra det är att jobba just där. Man lyfter fram alla fantastiska utvecklingsmöjligheter och förmåner som erbjuds, men undviker oftast att nämna vad som inte fungerar så bra, eller vilka reella utmaningar man står inför.

På den andra sidan sitter kandidaten och talar om hur bra hen är för just det här jobbet.  Att lyfta fram sina faktiska tillkortakommanden är oftast otänkbart. Kommer de på tal så blir de ofta omskrivna i form av förtäckta styrkor.

Så dagens rekryteringsprocesser baseras ofta på två lögner, vilket förmodligen inte är en bra start på ett förhållande.

På Stardust Search är vi övertygade om att det är dags att utveckla sättet att rekrytera. Vi måste helt enkelt bli bättre på att skrapa mer under ytan, på bägge parter i processen.

Använder du dig av en rekryteringskonsult är det dennes plikt att få fram en så sann bild som möjligt. Hur gör vi det på bästa sätt? Varför inte först göra en analys av företagets kultur och fastställa hur hen behöver agera för att bli framgångsrik här? Och varför inte använda några av de bättre testbatterierna som finns på marknaden? Djupintervjua kandidaterna på ett kompetensbaserat, strukturerat sätt för att öka träffsäkerheten. Varför inte jobba med inofficiella referenser? Möjligheterna är många.

Vad gör du för att skapa ärliga förutsättningar för den bästa matchningen i din organisation?

Rekommenderad läsning

Pin It on Pinterest