Interim kommunikation

Kommunikationskompetens på kort och lång sikt

Genom vårt skarpa nätverk av erfarna kommunikationskonsulter kan vi genom vår interimtjänst stötta dig här och nu. Från mindre operativa delar till mer omfattande strategiska och långsiktiga åtgärder. Kontakta oss för snabb hjälp och prisbild!

Vår interimtjänst inom kommunikation passar organisationer som behöver stöd av en konsult på kort eller lång sikt, men som av olika anledningar inte vill anställa en person.

Vår interimtjänst inom kommunikation passar organisationer som behöver stöd av en konsult på kort eller lång sikt, men som av olika anledningar inte vill anställa en person. Din kommunikationschef kanske har slutat, den interna kommunikationen har ökat i omfattning och tar för mycket tid av dina kommunikativa ledare eller din kommunikationsavdelning går på knäna.

Vårt nätverk av erfarna kommunikationskonsulter avlastar din verksamhet här och nu och ger dig tillfälliga att hyra kommunikatörer – extra ”händer och fötter” som ser till att du och ditt team är effektiva och besitter rätt kompetens.

Genom våra interimskonsulter får du som kund också tillgång till hela Stardusts kollektiva kompetens inom ledarkommunikation, talent management och organisationsutveckling.

Vi hjälper dig här och nu

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Martina Brandt på telefon 073-376 35 10 eller på mail så berättar hon hur vi kan hjälpa dig med en interimlösning inom kommunikation.

Operativa och strategiska kommunikationskonsulter med bas i Stockholm

Våra kommunikationskonsulter har stor erfarenhet av både operativa och strategiska insatser och bidrar redan från första dagen. Tack vare vårt vassa nätverk av interimkonsulter kan vi leverera interimslösningar som bemannar positioner såsom:

 • Kommunikationschef, Head of Communication
 • Presschef
 • PR-ansvarig
 • Internkommunikationsansvarig, People & culture communication manager
 • Content Manager
 • Webbredaktör
 • Opinionsbildare, PA-manager
 • Kommunikatör/ specialist (ex projektkommunikatör, digital projektledare)

”Com-as-a-service” – Kommunikativ kompetens per timma

Kanske är det så att din organisation inte är så stor att ni behöver bemanning på hel- eller deltid. Ni kanske enbart har några specifika frågor inför en större förändring, ett kommunikativt projekt eller en sparringpartner/coach till någon av era chefer/ledare som vill eller behöver bli ännu mer kommunikativa.

Då har vi något som passar er perfekt – en kontakt du enbart hör av dig till vid behov och betalar endast för den eller de timmar som krävs. Ingen bindningstid eller fasta avgifter. För vissa är det viktigt att alltid ha kontakt med samma kommunikationsproffs, för andra spelar det ingen roll. Oavsett så kan vi hjälpa dig.

Hör av dig till oss för att veta mer och komma igång inom bara någon dag eller två.

Interim kommunikationskonsult hos Stardust

Är du kommunikationskonsult och vill vara en del av vårt konsultnätverk, hör av dig till Martina Brandt.

 

Vanliga frågor (FAQ) om interim och att anlita en kommunikationskonsult

 

Hur funkar det med en interim kommunikationskonsult?

Oavsett om du behöver tackla en tillfällig arbetstopp, vikariat för ordinarie kommunikatör eller ta in specialistkompetens så är vår kommunikation-interimtjänst för dig. Att anlita en kommunikationskonsult genom en interimlösning är också vanligt när du ska driva en större förändring eller under ett tillfälligt projekt som kräver extra mycket kommunikationskompetens. Oavsett anledning så vägleder vi dig i beslutet och mot dina mål!

En interim kommunikationskonsult kan hjälpa er med allt från enskild rådgivning till en tf kommunikationsdirektörs-roll. Interimkonsulten kan agera extra händer och fötter eller sitta i ledningsgruppen. Ni kanske bara behöver ha någon som är inne 5–10 timmar i månaden som ni gör avrop på? Eller så vill ni ha någon som under 1–2 månader hjälper er med kommunikationsplanering, kampanjer eller policys.

Vilka områden kan era kommunikationskonsulter hjälpa oss med?

Våra interimkonsulter har erfarenhet av bland annat:

 • Kommunikationstrategi
 • Kommunikation- och marknadsplanering
 • Digitalisering och projektledning
 • Förändringskommunikation
 • Medarbetarkommunikation
 • Public affairs och opinionsbildning
 • Kampanjer och marknadskommunikation
 • Event och kampanjer
 • Content, webb och Intranät
 • Varumärkesarbete
 • Employer branding
 • Intressentanalyser
 • Års- och hållbarhetsredovisning
 • Filmproduktion och bildanalys
 • Digitala nyhetsbrev
 • Omvärlsbevakning
 • Upphandling av byråtjänster
Vad kostar det att ha en interim kommunikationskonsult?

Ett timpris på en kommunikationskonsult kan variera beroende på till exempel komplexitet, längd och omfattning på uppdrag samt kompetens- och erfarenhetskrav.

Vi brukar säga att om du budgeterar för mellan 1 200–1 600 kr i timmen för en motsvarande kommunikationschef med bred kompetens ska det inte komma några kostnadsöverraskningar. Däremot kan man absolut hitta en profil och ett samarbete där man ligger på mellan 800–1000 kr i timmen.

En del kunder väljer att enbart ha våra interimkonsulter inne på 20–60%. Trots det kan den output som skapas likställas med mycket mer – en stor fördel av att arbete med oerhört erfarna och kompetenta kommunikationskonsulter.

Hur går det till att anlita en kommunikationskonsult?

Ni börjar med att kontakta oss! Vid det tillfället behöver ni inte känna till de exakta förutsättningarna eller ha en färdig kravprofil. Vårt första samtal blir tillräckligt utforskande och informativt för att vi omgående kan börja leta aktuella kandidater. Er kultur, era värderingar och önskemål om personliga egenskaper hos konsulten tar vi hänsyn till. Här går vi även igenom de viktigaste delarna gällande generella avtalsvillkor och uppskattat prisspann.

Redan efter en vecka eller två kan ni få förslag på en eller två konsultprofiler som ni bestämmer om ni vill träffa för intervju. Vårt konsultnätverk är stort och ofta har vi långsiktiga relationer och tack vare det direkt erfarenhet av tidigare uppdrag som konsulten haft. Vid behov genomför vi tester och tar referenser. Allt för att hitta rätt match.

Efter intervju bestämmer ni om ni vill gå vidare. Vi går då igenom de sista detaljerna i avtalen för signering.

Vi hjälper dig här och nu

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Martina Brandt på telefon 073-376 35 10 eller på mail så berättar hon hur vi kan hjälpa dig med en interimlösning inom kommunikation.

Låt oss hjälpa er hitta rätt kompetens snabbt!

Välkommen att höra av dig till oss!

Vill du veta mera om våra interimstjänster eller hur ett Inhouse Search upplägg kan skräddarsys utifrån era behov? Välkommen att kontakta oss! Vi kan också med glädje hänvisa dig till någon av våra nöjda kunder som vi redan hjälper med interim.

Pin It on Pinterest